maanantai 31. lokakuuta 2011

Treeniplääni.

Talven treenisuunnitelmaa piti miettiä ennen hallikauden aloittamista, mutta on tässä keritty jo lähemmäs kymmenen treeniä tekemään vähemmällä suunnittelulla. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan..

Eli talven aikana toiveissa olisi panostaa (ainakin) seuraaviin seikkoihin:

1. Kontakti(alastulo)t

Kontaktit pitäisi saada nopeammiksi ja varmemmiksi ja alastulot niin ikään varmoiksi. Suunnitelma tämän toteuttamiseen on tahkota paljon kontakteja. :P Palkata paljon alastuloasennossa "two on two off" ja hakea sitä kontaktin nopeuttakin sillä, että Laralle tulee selvä kuva siitä, mitä kontaktin suorittamiselta haetaan.

2. Nopeutta radalle

Nopeus on selkeästi taas karissut, kun treenikertoja on tullut lisää. Agiradalle pääsy ei selvästikään aiheuta enää samanlaista "wow"-efektiä kuin joskus, kun treenejä oli enintään kerran viikossa. Eli nopeutta pitäisi saada innon kautta ja tähän lääkkeenä lyhyempiä treenejä, jotka jäävät aina "vähän kesken" eli homma loppuu silloin, kun Lara on vasta juuri päässyt hyvään tekemisen makuun. Näissä lyhyissä motivointitreeneissä olisi tarkoitus käyttää lelupalkkaa, joka selvästi tuo Laraan enemmän vauhtia kuin nakki. Lisäksi enemmän leikkiä treenien lomassa (jahtausleikkiä ja muuta vauhdikasta) ja helppoja ja suoraviivaisia harjoituksia.

3. Takaakierto

Takaakierto on vielä aika alkutekijöissään. Tähän mennessä radoilla on menty aikalailla suoraan. Eli näitä vain treeneihin ujuttamaan enemmän.


4. Haltuunottoa radalla

Tätä pitää ihan systemaattisesti treenata. Tällä hetkellä meillä ei ole mitään toimivaa käskyä siihen, että saisin Laran radalla otettua haltuun tiukissa tilanteissa. Mikä luonnollisesti on iiiso ongelma. Eli onko se sitten "tässä" vai "kii", niin olisi kiva, että käskyllä olisi joku merkitys Laran mielessä ensi keväänä agiradalla pinkoessaan.


5. Ohjauskuviot

Itselle erilaisten ohjauskuvioiden ja -tapojen opiskelua.Näissä varmaan jo ihan riittävästi tekemistä talvikuukausiksi kaiden muun ohella...

2 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Toihan vaikuttaa ihan suunnitelmalta :D

Pitäis itsekin kunnolla alkaa suunnitella ja myös tehdä treenejä suunnitelman mukaan. No, onneks tässä on koko talvi aikaa hioa suunnitelmia ensi kesää varten, tänä talvena kun käydään vaan ohjatuissa treeneissä.

Noora kirjoitti...

Mun blogissa ois sulle haaste ;)