sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Toinen kisapäivä 040911

Syyskabat jatkuivat tänään Purinalla. Hitusen oli mielestäni ratoihin tullut lisää vaikeutta. Eka rata oli Zeljko Goran. Pitkä oli rata, 173 m, ihanneaika 54 s., etenemä 3,2 m/s. Kukaan maxi 1 koirakoista ei suoriutunut tästä puhtaasti. Laralle ehti tulla yksi vitonen puomin ylösmenosta ja yksi kielto, kun haahuili keppien suuntaan 4. esteen jälkeen. A:lle asti sujui hyvin, mutta sieltä valui alas niin, että takajalat tulivat maahan. Näytti siltä, että kuitenkin yritti alastulon tehdä, mutta vauhtia oli vähän liikaa, otettiin se uudestaan ja toisella kertaa pysähtyi hienosti. Hylly siis tältä radalta. Jatkettiin rataa mukavasti kolmanneksi vikalle esteelle, jolla Lara teki lentokeinun. Jätettiin rata sitten siihen ja hipsittiin hiljaa pois. Ei palkkaa tästä roiskaisusta, vaikka tämä taisi olla vähän tahatonta Laralta...keikahdus pääsi yllättämään.Toka rata oli niin ikään Goran päästä, tuomarina toimi Esa Muotkan. Pituus 155m ja ihanneaika 49 s, etenemä 3,2 m/s. Lara eteni radan puhtaasti 3,1 m/s, eli yliaikanolla tältä radalta. 
Tällä radalla päätin kokeilla aloitusta, jota en viime viikonloppuna uskaltanut tehdä. Eli menin ottamaan vastaan ensimmäisten hyppyjen jälkeen ja ohjasin sieltä kolmannelle hypylle. En usko, että olisin kakkoshypyn vasemmalta puolelta saanut Laraa kääntymään kolmoselle, sen verran tiukka käännös ja lyhyt väli esteillä oli. Kolmosella siis takaa leikkaus, sitten muurille, muurin jälkeen ohjasin vitoshypylle ja takaaleikkauksella putkelle. Ei ehkä nopein ratkaisu tuo aloitus, mutta oli varma ja toimi meillä. Putken jälkeen hypylle heitto ja siitä A. Muutaman sekunnin Lara taas jäi A:n harjalle haistelemaan ilmassa leijailevia viestejä. Tähän patsasteluun on keksittävä jotain!! Alastulo oli nätti. Siitä seuraava hyppy ja valssilla puomille. Puomin ylösmeno oli ryömimistä....taisi kummitella edellisen radan keinu Laralla mielessä. :P Tuli sitten kuitenkin reippaasti, kun ei se keikahtanutkaan alta. Puomilta taas nätti alastulokontakti, sitten pituus, hyppy, putkeen, rengas ja kepit ongelmitta. Hyvin eteni. Pujottelun jälkeiselle hypylle sain riittävästi etumatkaa, ehdin valssata ja ohjata Laran loppusuoralle. Lara kuunteli tällä radalla tosi kivasti, irtosi mukavasti, muttei tehnyt omia oletuksia radan suhteen. Tosi hyvä yliajallakin! :) 

3 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Hyvä, et säkin osaat olla tyytyväinen noihin pieniin onnitumisiin! :)Ja onnea yliaikanollasta! Monestihan ykkösissä ei vaadita tollasia etenemiä, tolla kroatialaisella nyt oli vaan vähän omat mieltymyksensä..

Toi on ihan yleistä alottelevalla koiralla, et sekottaa keinun ja puomin. Kyl se siitä, kun kokemusta karttuu!

Niin ja noi kaikki viikonlopun radathan oli sen kroatialaisen tekemiä, Savikko ja Muotka vaan tuomaroi osan. :)

Tuuli kirjoitti...

Kiitti! Heh, joo aina löytyy jotain positiivista, kun oikein kaivaa.. :D

Oho, pitääkin korjata, että kaikki radat olivat Zejlkon!

Noora kirjoitti...

Onnittelut tosiaan nollasta, vaikka vähän yliaikaa tulikin. Normaalistihan ykkösten radoilla nollan tekemällä ehtii kyllä ihanneaikaan, mutta noi ulkomaiset tuomarit on aina vähän oma juttunsa ;)