lauantai 27. elokuuta 2011

Flegmailua...sikailua ja kurinpalautusta...onnistuminen!

En sitten malttanut jättää torstain treenejä kenraaliharjoituksiksi, vaan käytiin eilen illalla kentällä. Tarkoitus oli pyrkiä jotenkin luomaan kisavire päälle ja treenata sitä onnetonta kontaktialastuloa. Ongelmana on, että en vain pysty saamaan yksinäni ja lyhyellä radalla mitenkään tuota kisatilannetta vastaavaa virettä Laralle päälle. Radalla, jonka kyhäsin oli ensin hyppy, sitten pujottelu, käännös vajaa 180 astetta ja kolmen hypyn suora, jonka jälkeen vauhdista A-este. Viritin heti A:n eteen suoran putken oikein houkuttelemaan irtoamista eteenpäin, mutta ei, nätisti pysähtyi. Ihan joka kerta! Vaikka juoksin putken toiseen päähän odottamaan, niin silti ei irronnut ennen aikojaan. Ei minkäänlaista sikailun yrittämistäkään, vaan oli kuulolla koko treenien ajan. Eipä ollut tästä apuja kisoja ajatellen, mutta tulipahan treenattua.


Tänään oli sitten kisapäivä. Kuuma sellainen! Mittari kohosi lähelle hellerajaa ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta.

A-rata oli ihan kivan oloinen. Sellainen vauhtirata, pituus 147m ja ihanneaika 55 s. Kokeilin ensimmäisellä radalla erittäin rauhallista ja treenimäistä otetta. En innostanut tai leikittänyt Laraa yhtään ennen starttia, talutin vain paikalle ja käskin odottaa. Rata lähti hyvin liikkeelle pitkällä suoralla, jolla oli hyppy, rengas ja pituus. Keppien sisäänmeno sujui hyvin, mutta sitten taisin olla sen verran poikkeuksellisen flegmaattinen ohjauksessani, että Lara tuli jostain keppivälistä pois ikään kuin ihmettelemään, että mennäänkö vai meinataanko.. :D Tokalla yrityksellä pujotteli loppuun, tosin jouduin hieman avittamaan aluksi. Tämä oli sarjassamme odottamaton tapahtuma radalla, kun Lara on kepeillä ollut nyt tosi varma, eikä ole jättänyt kesken keppejä varmaan kahteen kuukauteen...
Lahnamainen meno jatkui radalla, hidasta ja hiljaista oli. Lara jätti putken jälkeen hypyn välistä (taas vähän puolinaista ohjausta..), mutta who cares, jatkettiin vaan rataa. Eli hylly tuli. Keinu oli taas vaihteeksi hiiiiiiidas. Sitä se on erityisesti silloin, kun ei ole oikein tekemisen makua hommassa.  Jossain vaiheessa päästiin sitten A:lle. Ja sehän teki sen oikein! Ihan niinkuin muutenkin treeneissä. Pidin siinä pienen viiveen, kehuin ja sitten jatkettiin rata loppuun. Loppua kohden vauhti ja vire ehkä parani hieman, mutta kokonaisuutena aika vaisu esitys. Hienoa kuitenkin, että saatiin yksi onnistunut kontakti kisatilanteessa.

A-agilityradalla

B-radalle ajattelin sitten viritellä Laraa vähän enemmän. Rata oli käänteinen edelliselle radalle, mutta alkoi taas vauhdikkaasti neljän hypyn suoralla. Nyt oli jo enemmän vauhtia ja rata eteni hienosti A:lle asti. Siinä sitten kävi kuten niin monesti ennenkin, eli tyylikäs loikka alas ja päälle vielä pieni kunniakierros hajujen perässä. Prkl! Rata loppui siihen, kehujen sijaan sai palkaksi haukut ja herkkujen sijaan sai jäädä yksin pöydän alle möllöttämään. Raukka. Ilmeestä näki, että taisi tajuta tehneensä väärin... :P

B-agilityradalla

C-rata oli hyppyrata, jossa oli pari tiukkaa käännöstä, mutta muuten helpon oloinen. Rata alkoi kolmella hypyllä, jonka jälkeen käännyttiin tiukasti putkelle. Mietin tässä pitkään, että menenkö hyppyjen etupuolelle odottamaan ja ohjaamaan edestäni putkelle, mutta en sitten uskaltanut, vaikka onhan tuota ihan onnistuneesti treenattu. Lähetin liikkelle tokan ja kolmannen hypyn välistä ja tein kolmannen hypyn jälkeen saksalaisen (?) ja siitä ohjaus putkelle. Ei mikään tiukka käännös Laralta, mutta tuollaisia ne tuppaa olemaan ennen kuin on tahkottu useamman kerran samaa.
Putken jälkeen rata sujuikin oikeastaan ilman isoimpia ongelmia. Kepit oli hienot ja loppusuoralla irtosi kivasti renkaalle ja vikalle hypylle. Aika oli 33,93 (nopeus radalla 3,86 m/s), eli tulos -16,07, LUVA ja hopeaa! :) Tämän suorituksen jälkeen Lara sai tuntea olevansa kuningatar! :D

C-hyppyradalla :)

Kisoista lähti luvan ja herkullisten palkintojen lisäksi pari uutta karvavetolelua. Lara haisteli niitä ensin siihen tyyliin, että vieläkö ne elää, mutta uskoisin, että nuo tulevat olemaan menestys.

2 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Mahtavat onnittelut luvasta ! :D

Vähän venyi kaarrokset, mutta muuten tosi kivan näköistä etenemistä :)

Tuuli kirjoitti...

Kiitoos! :D Joo, aika kaartelua oli paikoin... laitetaan treenilistalle (jonon jatkeeksi) tiukemmat käännökset!