torstai 11. elokuuta 2011

Irroittelua.

Ohjattujen treenien teemana oli tänään irtoaminen. Ja irtoamista harjoiteltiin viidellä pisteellä pienillä radanpätkillä.

Ekassa treenissä (vaalealla pohjalla olevat ympyrät) harjoiteltiin sivusuunnassa irtoamista kepeillä. Piti pari kertaa muistuttaa vieressä tsemppaamalla, miten pujotellaan loppuun asti, mutta sen jälkeen pystyin kivasti irtoamaan kakkosesteelle ja ehdin tehdä sen pakollisen valssin, jotta kolmoseste tuli suoritettua takaa. Hyvä treeni, tehtiin aika monta kertaa. Välillä palkkasin pallolla keppien taakse.

Tokassa treenissä (vaalealla pohjalla olevat neliöt) irtoamista harjoiteltiin radan loppupuolella. Tarkoitus oli saada koira puomin alastulolta irtoamaan hypyn ja pussin ilman, että joutuu saattamaan koiraa hypyn etupuolelle. Tämä onnistui ihan kivasti. Keinu vaan tuottaa Laralle suuria ongelmia...se on niiin hidas, ettei hitaampi enää voisi olla. Eikä tunnu auttavan, vaikka sitä kuinka tahkoaisi, ottaisi yksittäisenä treeninä tai radan yhteydessä kovasta vauhdista... ei auta tsemppaus, yltiöpäinen palkkaus suorituksesta, innostaminen... Nyt on vaan Laralla keinun suhteen jännäkakat jatkuvasti housuissa. Keinot loppu!

Kolmas treeni (tummalla pohjalla olevat ympyrät) oli sama kuin viikko sitten, vähän lyhennettynä. Piirrustuksessa näköjään vähän virheellisesti tuo putkea ennen oleva kolmen esteen suora ei olekaan ihan suora, mutta ideana siis kolmella hypyllä kerätyllä vauhdilla saada koira irtoamaan putkeen saattamatta itse vikan hypyn ohi. Tämä ei toiminut ihan yhtä hyvin kuin viikko sitten... putkensuun vieressä oli nimittäin rataan kuulumaton pöytä. Ja Lara tykkää kovasti hypätä pöydälle. Viime sunnuntain radallakin se oli ja joka kerta kentällä käydessä otetaan pöytä jos toinenkin, kun se siinä niin mukavasti hollilla aina on. Joka tapauksessa nyt, kun jäin esteen taakse patsastelemaan, niin ekat pari kertaa Lara pyörsi putken suulta takaisinpäin, huomasi sitten pöydän ja hypähti sille. Ilmeisesti minun paikallaan oloni jotenkin viestitti, että pitäisikin hypätä sinne putken sijaan. No saatiin me sitten onnistuneita putkisukelluksia, kun karjuin jo vikan hypyn päällä "putkeen putkeen mene mene mene!!!" :P

Neljännessä harjoituksessa (tummalla pohjalla olevat neliöt) oli taas suoraa irtoamista. Ei onnistunut ekalla kerralla, mutta kun pari kertaa palkkasin lentävällä pallolla pituuden taakse, niin homma alkoi sujua. Eli rengas, hyppy ja pituus... itse hollilla neloshypyn takana valmiina valssaamaan. Laralla teki tiukkaa kääntyä neloshypyltä vitoselle ja sitten taas kovassa vauhdissa piti ehtiä vaihtaa suuntaa renkaalle, mutta jotenkin se joka kerta sen teki, vaikka joka kerta ajattelin, että ei varmasti käänny..Harjoitukset 1-4

Vikassa harjoituksessa tehtiin tuommoista pyörittelyä hyppyjen ja A-esteen kanssa. Tarkoitus saada koira irtoamaan taaimmaiselle hypylle molemmissa päissä ilman saattamista, jotta ehtisi itse jo valmiiksi ohjaamaan seuraavalle esteelle ja siitä sulavasti rataa eteenpäin. Tässä ongelmakohdaksi muodostui hypyltä 6 siirtyminen hypylle 7 minun siirtyessä hypyltä 5 suoraan 7. hypyn luokse. Lara itsepintaisesti hakeutui sille oikealta puolelta kiertäen. Sitten kun kerran tehtiin hypyt 6-7 ns. nenästä vetäen vasemman kautta, niin seuraavat yritykset menivätkin sitten, miten pitikin. Kontaktialastulot tein nyt niin, että otin etäisyyttä pari metriä, enkä käynyt palkkaamassa oikeasta asennosta namilla, vaan palkkana toimi kehu ja radan jatkuminen seuraavalle esteelle. Ei räiskinyt näissäkään treeneissä, hyvä hyvä! 


5. harjoitus


Sellaista siis tänään nurmikonleikkuun ohella. Hiki tuli ohjaajalle, sai itsekin juosta! Lara viiletti treeneissä uudessa kesätukassaan, joka sai vielä viime silauksen shamppoosta treenien jälkeen.

Treeneihin lähdössä.


Isi imuroi?
Ei kommentteja: